5 nemme tips til en billigere jul

Julegaver, pakkekalender, julepynt, julemad, dekorationer... vi kunne blive ved. Julen kan hurtigt blive en pengerøver og en dyr fornøjelse. Her får du fem nemme tips til, hvordan du får en billigere jul.


1. Giv alternative gaver og lav et gavebudget

Der er ingen tvivl om, at gaver ofte er en stor post, når det kommer til julen. Der skal både være råd til pakkekalender, adventsgaver og julegaver.

En god ide er først og fremmest at afstemme forventningerne til julegaver med dine nærmeste. Der findes mange alternative måder at give julegaver på, som kan være godt for pengepungen.

I kan eksempelvis vælge at give hinanden hjemmelavede gaver. På den måde skærer I væsentligt ned i udgifterne på gaver.

Et andet alternativ er at lave en gaverunde, hvor I hver især køber én gave, som er fra alle. På den måde får alle én gave, og du skal kun købe én gave. Hvis man vælger denne løsning, er den en god ide at fastlægge et beløb til gaverne.


Uanset hvilken julegaveløsning I vægler, er det altid en god ide, at lave et budget og planlægge julegaveindkøbene. På den måde har du altid noget at gå ud fra og holde dig til. Så undgår du nemmere at afvige fra din plan og bruge flere penge end du først havde tiltænkt.


2. Lav en madplan

Julen forbinder vi ofte med hygge, hvor vi samles om lækre julegodter og god mad. Netop maden kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, når der både skal købes ind til den daglige hjemlige hygge, den helt store julefrokost og den perfekte julemiddag den 24. december.

Her er det gyldne nøgleord planlægning... planlægning, planlægning og atter planlægning. Hvis du er god til at planlægge, kan du nemt spare penge på maden, uden at gå op kompromis med julehyggen. Her er lidt tips til nemt at komme i gang:

  1. Lav en liste over alt den mad du forventer, at skulle bruge i hele december måned. Husk også alle de julegodter og andet julespise, som din jul skal indeholde.

  2. Inden du sætter kursen mod supermarkedet, er det en god ide at overveje, om du kan lave nogle af tingene selv. Det kunne eksempelvis være hjemmebagte småkager, konfekt, æbleskiver, rødkål osv. Ved selv at gå i køkkenet kan du som regel spare rigtig mange penge. Inviter eksempelvis børnene, familien og vennerne med i køkkenet og gør det til en hyggelig juletradition, som I kan gøre sammen.

  3. Køb ind i god tid. Det er ingen hemmelighed, at priserne generelt stiger jo tættere vi kommer på den 24. december. Derfor er det en god ide, at være ude i god tid og tilmed også kigge tilbudsaviserne igennem, så du kan slå til, der hvor de gode tilbud er.


3. Brug naturen i dine dekorationer

Juledekorationer er et must til enhver jul. Men du behøver ikke bruge oceaner af penge på dyre julekugler og nissemænd. Tag i stedet en tur i skoven og brug naturens mange smukke materialer i dine dekorationer. Det er HELT gratis.


4. Lav dit eget julepynt og gem det til næste år

Vi kan hurtigt forvilde os rundt i stormagasinets juleafdeling, og pludselig overbevise os selv om, at lige netop den porcelænsjulemand til 599 kr. passer helt perfekt ind i årets juletema. Mindre kan dog også gøre det og mindre er bestemt også bedre for pengepungen.

Lav selv julepynten og inviter børn, venner og familien til en hyggelig og kreativ dag. Det er langt billigere end porcelænsjulemanden.

Og gem gerne det hjemmelavede julepynt - så er du allerede klar til at pynte op igen næste år.


5. Gå på tilbudsjagt

Hvis du er snedig og en ægte tilbudsjæger, kan du ofte finde både mad, søde sager og tusindvis af andre produkter på tilbud. De helt store rabatter finder du ofte på Black Friday, men selv hvis du ikke nåede det til Black Friday, kan du finde masser af gode tilbud i landets mange forretninger. Gør dig klar til tilbudsjagten ved at gå igennem dine tilbudsaviser. Så kan du planlægge hvilke produkter og forretninger du skal lægge vejen forbi.

Et andet godt trick er altid at spørge efter rabat eller prutte om prisen. Det kræver lidt mod, men du kan ofte få noget ud af det. Enten i form af nedslag i prisen eller et par ekstra sokker med i købet.


Rigtig god jul!

189 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle